Wat is Orthomoleculaire Therapie?

Letterlijk vertaald: Ortho = Goed en Moleculair = Moleculen. De Orthomoleculaire Therapie houdt zich dus bezig met de goede moleculen in het lichaam, of eigenlijk in dit geval de juiste voedingsstoffen. Maar wat zijn de juiste voedingsstoffen? Dit is voor iedereen anders, daarom is een behandelplan voor u op maat gemaakt.

Wanneer u bij de Orthomoleculair Therapeut komt kan dit om heel veel verschillende redenen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan moeite met afvallen, wanneer u slaapproblemen ervaart, beginnende depressieve gedachten of wanneer uw ontlasting niet is zoals het zou moeten zijn.

De eerste afspraak en het behandeltraject

We ga de eerste keer samen kijken wat uw hulpvraag is. Wanneer het probleem is ontstaan en wat er nodig is om uw probleem op te lossen.

Samen stellen we dan een behandelplan op om de lichaamsprocessen te herstellen die uit balans zijn of niet optimaal meer functioneren. In het behandelplan nemen we op welke interventies er nodig zijn om tot een geslaagde behandeling te komen. Ook probeer ik een schatting te geven hoe lang het behandelplan waarschijnlijk zal gaan duren. Ook niet onbelangrijk zijn de eventuele kosten voor voedingssupplementen, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wanneer u besluit de therapie te volgen, gaat u een aantal weken (gemiddeld 4) aan de slag met het opgestelde behandelplan. Hierna zien we elkaar weer om te bespreken hoe het gaat en of u al verbetering in klachten heeft waargenomen. Als u ergens tegen aan loopt, gaan we samen kijken hoe we dit kunnen oplossen en eventueel het behandelplan aanpassen.

Ik vind het belangrijk dat u begrijpt wat er in uw lijf aan de hand is. Als u vragen heeft, ook tussen de behandelingen door kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen. Schroom niet dit te doen! Stomme vragen bestaan niet en ik leg het u liever nog een keer uit, dan dat u niet begrijpt waarom u iets doet (of niet doet).

Wilt u weten of Orthomoleculaire Therapie iets voor u kan betekenen?
Stel uw vraag via het contactformulier op deze site of kies een van de andere mogelijkheden om mij te bereiken.